Prim pas spre Qatar. Pontul zilei pentru România – Islanda, meci decisiv pentru calificarea la baraj

3 săptămâni in urmă 6

România visează o calificare la Campionatul Mondial, după o pauză de 22 de ani. Cu o victorie astăzi, în fața Islandei, tricolorii își asigură în mare măsură accederea la baraj, iar pariul sportiv al zilei vine pe ideea unui succes al gazdelor.

 

România, la 6 puncte distanță de baraj.

 

România este la mâna ei. După 8 etape disputate, “tricolorii” se află pe locul 2 în grupa, având 13 puncte, cu unul peste Macedonia de Nord și Armenia. Iar meciurile rămase par ușoare: acasă cu Islanda și în Liechtenstein.

Selecționerul Rădoi și-a anunțat plecarea după această dublă, o decizie total surprinzătoare, în condițiile în care România începuse să joace din ce în ce mai bine. Se conturase lotul, existau automatisme, naționala având în sfârșit o perspectivă.

Negocieri încă se poartă, iar Mirel Rădoi poate să revină asupra deciziei, aceasta urmând să fie anunțată duminică.

Indiferent de situație, fotbaliștii o să fie motivați. Perspectiva barajelor este una reală, iar acolo orice se poate întâmpla, chiar dacă există două meciuri, iar România nu este cap de serie.

În primul 11 de astăzi se vor afla fotbaliști în mare formă, precum Cicâldău, Stanciu și Ivan. Apărarea este din ce în ce mai solidă, singurele goluri în ultimele 5 partide fiind primite în Germania, 1-2.
În rest, România a câștigat 1-0 cu Armenia și 2-0 în deplasare cu Islanda.

Așadar, forma României poate să transmită optimism. Așteptările sunt mari, iar orice alt rezultat în afară de victorie ar fi o dezamăgire.

Islanda, schimb de generații

Islanda nu mai este echipa care impresiona la Euro 2016 sau la Campionatul Mondial din 2018. Nordicii au schimbat o generație întreagă de fotbaliști, acum fiind într-un proces de reconstrucție.
Acest lucru se vede în rezultate. Islanda este pe 5 în grupă, având șanse doar matematice să prindă locul secund.

Asta nu înseamnă că trupa lui Vidarsson se va preda.

Islanda are în ultima vreme remize cu Armenia și Macedonia de Nord, iar aici nu are nimic de pierdut. Fără presiune, oaspeții pot pune probleme, mai ales că în lot există fotbaliști precum Gudmundsson sau Johanesson.

Pariul zilei merge însă pe victoria României. După dezamăgirea de la barajul pentru Euro 2020, România vrea o revanșă, iar pariul pe victoria gazdelor are o cotă foarte bună: 1.60.

 

Spania își joacă în Grecia ultima șansă pentru o calificare directă.

 

Spania este una dintre cele mai bune echipe din lume, însă în această grupă se află într-o situație limită. Ibericii sunt pe locul secund, la 2 puncte sub Suedia, având și un program foarte dificil: deplasare în Grecia și meci acasă direct cu scandinavii.

Grecia mai are șanse la un loc de baraj, pentru acest lucru având nevoie de toate cele 3 puncte astăzi. Echipa gazdă este într-o reconstrucție, însă începe să obțină rezultate pozitive din ce în ce mai des.

Grecia a câștigat ultimul meci important de acasă, 2-1 cu Suedia, iar în Spania a remizat 1-1.

Acesta se anunță cel mai tensionat și interesant meci al zilei. Spania nu vrea să treacă prin chinuirile barajului, așadar va căuta cu insistență victoria.

Ținând cont că Busquets, Olmo sau Morata se află în lot, mergem pe victoria Spaniei la o cotă de 1.47, care poate să fie jucată single sau într-un combo.

 

Portugalia vede biletele spre Qatar.

 

Portugalia este momentan pe locul 2 în grupa de calificare, având însă un meci mai puțin decât Serbia. Cu o victorie astăzi, Portugalia trece pe primul loc, și poate sta mai relaxată în ultima etapă, când își permite un egal în meciul direct cu echipa balcanică.

Pentru acest lucru, Portugalia are nevoie să forțeze astăzi și să obțină toate cele 3 puncte. Echipa este plină de staruri, de la Ronaldo la Bruno Fernandes, Ruben Dias, Jota sau Bernardo Silva, așadar orice alt rezultat în afară de 2 solist ar fi surprinzător.

Irlanda nu mai are vreun obiectiv. Gazdele au doar 5 puncte după 6 etape, aici jucând din orgoliu. În acest context, nu cred că fotbaliștii irlandezi o să își dea viața pe teren.

Astfel, Portugalia -1 handicap asiatic este pariul normal, Superbet oferind o cotă de 1.53 pentru acesta.

The post Prim pas spre Qatar. Pontul zilei pentru România – Islanda, meci decisiv pentru calificarea la baraj appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă