Prim pas pentru demiterea conducerii TVR. Rapoartele de activitate, respinse în Parlament

1 săptămână in urmă 10

Comisiile parlamentare pentru cultură au respins astăzi, 8 aprilie, rapoartele de activitate ale TVR pe anii 2017, 2018 şi 2019, cu 13 voturi pentru și 7 împotrivă.

Preşedintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, Iulian Bulai, a precizat că Birourile permanente reunite nu au sesizat cele două comisii și cu privire la raportul pe 2020, conform Agerpres.

Rapoartele urmează să fie supune dezbaterii plenului reunit al Parlamentului, iar dacă vor fi respinse va fi numit un interimar la conducerea Televiziunii Publice, a afirmat Iulian Bulai.

Totodată, senatorul PSD Lucian Romaşcanu a afirmat că, odată cu rapoartele de activitate pe 2017, 2018 și 2019, ar fi trebuit să fie discutat şi cel pe 2020, care a fost depus.

„În mod normal, aceste rapoarte trebuie dezbătute împreună, altfel vom fi în situaţie imposibilă. În ceea ce priveşte rapoartele din anii anteriori, dacă picaţi toate rapoartele, va fi o situaţie legală ambiguă. Dacă un raport pe un an anterior va fi picat se poate găsi o cale de atac pe actele adoptate anterior de Consiliul de Administraţie”, a spus și Romaşcanu.

Doina Gradea, președinte TVR: Este un simulacru, pentru că v-aţi antepronunţat în discuţii publice

Preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea, a spus că respingerea rapoartelor de activitate „este o palmă dată profesioniştilor din Televiziunea Română”.

Întrebată de deputatul AUR George Simion dacă a avut presiuni editoriale după alegerile din 6 decembrie 2020, Gradea a răspuns: „Nu a fost nicio presiune oficială, ci am avut discuţii cu colegi şi parteneri că suntem foarte critici. Este pentru prima dată când Televiziunea Publică critică şi Puterea şi Opoziţia şi acum şi anul trecut”

În toţi cei trei ani, Televiziunea Română a terminat cu profit din veniturile proprii, nu din alocaţii. Respingerea rapoartelor este o palmă dată profesioniştilor din Televiziunea Română. Rezultate rămân, vorbele se pierd. Această discuţie este un simulacru, pentru că v-aţi antepronunţat în discuţii publice. În anul 2019, nu este nimic ce puteţi reproşa Televiziunii Publice. Este o palmă dată profesioniştilor

Doina Gradea, președinte TVR:

Televiziunea publică este condusă din septembrie 2017 de Doina Gradea, în urma plecării fostului director, Irina Radu. După 6 luni de interimat, în martie 2018, plenul Parlamentului a validat noul Consiliu de Administrație, iar Doina Gradea a fost votată președinte-director general, funcție pe care o deține și în prezent.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă