"Pride Parade" naşte tensiuni în Primăria Capitalei. Comunitatea LGBT spune că va organiza parada cu sau fără autorizaţie

2 luni in urmă 79

Parada LGBT naşte tensiuni în Primăria Capitalei! Oficialii nu se pot pune de acord cu asociaţiile dedicate minorităţilor sexuale privind locul în care parada ar trebui să aibă loc săptămâna viitoare. Calea Victoriei a fost exclusă, deşi a fost propunerea iniţială a organizatorilor.

Comunitatea LGBT acuză Primăria Capitalei că vrea să boicoteze parada care are loc de 15 ani încoace. Marşul ar trebui să fie în weekend, săptămâna viitoare, pe Calea Victoriei, însă nici până acum nu a primit autorizaţie. Primăria spune că acolo există deja o zonă închisă, pietonală, şi că nu ar putea să asigure paza necesară pentru desfăşurarea unei astfel de parade.

Cei din comunitatea LGBT nu doresc să schimbe locaţia sau ziua. Primăria spune că ar putea să organizeze fie într-o zi de vineri sau să ofere drept alternative Kisselef sau Bulevardul Magheru. O altă problemă pe care o invocă Primăria Capitalei este aceea că a fost cerută autorizaţie pentru o paradă la care să participe peste 10.000 de oameni, lucru care nu s-ar putea întâmpla în pandemie, maximul de participanţi fiind de 500.

Deocamdată, cei din comunitatea LGBT nu au mai fost primiţi la discuţii, dar spun că vor organiza parada cu sau fără autorizaţie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă