Previziune sumbră a unui fost ministru al Sănătății: „Riscăm un val 5, sau chiar un val 6 al pandemiei”

6 zile in urmă 17

 De la începutul pandemiei, unul din 62 de cazuri a fost înregistrat la personal medical De la începutul pandemiei, unul din 62 de cazuri a fost înregistrat la personal medical
  • Nelu Tătaru, fost ministru al sănătății, spune că pandemia de coronavirus ar putea avea și un val cinci în România.
  • „O pandemie are un an jumătate-doi și ține 3-4 valuri. S-ar părea că noi vrem să facem o pandemie din 5-6 valuri”, spune Tătaru.
  • Tătaru crede că vom avea valuri de infectări până ce se va ajunge la o imunitate de „măcar 70% din populație”.

La noi campania de promovare s-a oprit la un moment dat, am crezut că lumea a înțeles și va fi o aglomerație la vaccinare cum nu s-a văzut. N-a fost așa. A fost un 2020 spre sfârșit în care toată lumea întreba „da’ când vine vaccinul, când vine vaccinul?”, liste de așteptare, acele categorii speciale care urmau să facă primele vaccinuri, strigătele „nu treceți peste rând!”, vaccinări până în aprilie-mai, iar apoi s-a terminat. S-a terminat fiindcă, din punctul meu de vedere, nu am fost destul de insistenți pe o campanie de vaccinare, n-am fost destul de insistenți să spunem că pandemia nu s-a terminat. Cel puțin patru valuri există, eu repetam acest lucru din 2020. O pandemie are un an jumătate-doi și ține 3-4 valuri. S-ar părea că noi vrem să facem o pandemie din 5-6 valuri”, a declarat fostul ministru al Sănătății într-un interviu la Digi24.

The post Previziune sumbră a unui fost ministru al Sănătății: „Riscăm un val 5, sau chiar un val 6 al pandemiei” appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă