Prețurile gazelor scad pentru a patra zi consecutiv. Livrările de gaze din SUA au mai calmat piața

3 săptămâni in urmă 23

Prețurile gazelor naturale din Europa au scăzut pentru a patra zi consecutiv, deoarece se așteaptă ca livrările din SUA să calmeze piețele, iar comercianții au cântărit vremea mai blândă și riscurile pentru cerere cauzate de varianta Omicron a coronavirusului.

Gazul olandez de referință în prima lună a scăzut cu până la 19%, la 90 de euro pe megawatt-oră, cel mai mic preț din 6 decembrie, transporturile de gaze naturale lichefiate atenuând criza energetică a continentului. Energia germană pentru ianuarie a scăzut cu un record de 36%, până la 220 de euro pe megawat-oră, deoarece prețurile mai mici ale gazului fac ca generarea de electricitate să fie mai puțin costisitoare.

Gazele naturale au scăzut cu 25% săptămâna trecută, după ce un număr tot mai mare de nave care transportă GNL s-au îndreptat către porturile vest-europene. Prognoza meteo mai blândă pentru o mare parte din Europa continentală va reduce cererea de energie, în timp ce a existat și incertitudine cu privire la impactul răspândirii rapide a Omicron.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă