Prețurile clădirilor deținute de Donald Trump în New York au scăzut la jumătate. Agent imobiliar: ”Numele lui este radioactiv”

1 lună in urmă 13

Clădirile din Manhattan, marca Trump, și-au pierdut jumătate din valoare, din 2016, de când Doland Trump a fost ales președintele SUA, semn că numele său a devenit ”toxic” potrivit unui agent imobiliar american, citat de Business Insider.

Potrivit sursei citate, chiar și proprietățile care aveau numele Trump, dar nu mai au, s-au devalorizat cu 17%, se arată într-un raport al companiei imobiliare UrbanDigs .

”Numele Trump este probabil destul de radioactiv în acest moment”, a declarat agentul imobiliar Mark Cohen, pentru Business Insider.

După un mandat tumultos la Casa Albă, încheiat cu o insurecție violentă a susținătorilor și o retragere în Florida, numele Trump a atras unele conotații negative, se arată în articol.

Specialiștii de la UrbanDigs au analizat cele șapte clădiri de lux din Manhattan care încă poartă numele Trump și alte trei care au avut marca Trump, dar nu o mai dețin.

În 2016, prețul mediu pe metru pătrat în șapte proprietăți din New York deținute de colosul imobiliar Trump Organization a fost de 3.346 de dolari, potrivit raportului. În 2017, după alegeri și învestirea lui Trump, această cifră a scăzut la 1.903 dolari, iar până în 2020, a ajuns la 1.619 dolari. Aceasta reprezintă o scădere de 51% față de prețul său din 2016.

Prețul mediu pe metru pătrat pentru proprietățile din Manhattan a fost de 1.995 dolari în 2016, scăzând la 1.815 dolari în 2020 – o scădere de doar 9%, notează Curbed.

Afacerile lui Donald Trump au avut de suferit și mai mult după atacul susținătorilor săi asupra Capitoliului, din 6 ianuarie, soldat cu cinci morți.

Proprietățile lui Trump, care în mod normal se încadrează în categoria de lux, au scăzut acum mult sub media din oraș.

Washington Post a scris săptămâna trecută că diverse proprietăți Trump au înregistrat pierderi de peste 120 de milioane de dolari în 2020, iar Trump are datorii estimate la 340 de milioane de dolari în împrumuturi care urmează să fie scadente în următorii câțiva ani.

Mai multe grupuri au început să rupă legăturile cu organizația Trump. Proprietarii de apartamente din Palatul Trump din Upper East Side s-ar fi întâlnit pentru a discuta despre eliminarea numelui lui Trump din clădire, a anunțat Bloomberg.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă