Prețul vaccinului rusesc anti-COVID-19 a fost redus la jumătate. De ce s-a luat această decizie în cazul lui Sputnik V

1 lună in urmă 2


Vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V costă în Rusia, începând de joi, 866 de ruble, aproximativ 12 dolari, ceea ce reprezintă jumătate din preţul original, relatează Agerpres, care citează DPA.


Guvernul de la Moscova a anunțat într-un comunicat că vaccinul se află pe lista medicamentelor esenţiale, astfel că preţul său trebuie controlat de stat.


„Această reducere de preţ a fost posibilă datorită dezvoltării şi optimizării producţiei industriale a vaccinului", a explicat ministrul comerţului, Denis Manturov.


Un alt motiv pentru care Sputnik V a devenit mai ieftin de fabricat îl reprezintă faptul că, o dată cu începutul vaccinării în masă în Rusia, cantităţile produse au fost mărite semnificativ.


Noul preţ se aplică numai pentru programul de vaccinare din Rusia, a mai precizat Denis Manturov.


Sputnik V a fost aprobat de autorităţile ruse în august, deşi faze a treia a testelor clinice nu se încheiase încă. Acest lucru a declanşat un val de critici la nivel internaţional, notează dpa.


Rusia a mai înregistrat vaccinul şi în alte 36 de ţări, potrivit Fondului rus pentru investiţii directe.


Ungaria este prima țară din Uniunea Europeană care folosește vaccinul Sputnik V, după ce acesta a primit toate autorizațiile necesare de la autoritățile maghiare.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă