Prețul umilinței la FCSB! Cu cât plătește Gigi Becali un jucător pentru a fi la discreția lui

1 săptămână in urmă 31

„Vă dați seama ce simte copilul ăla acum?", s-a întrebat Ilie Dumitrescu după meciul FCSB-Chindia, o partidă în care Buziuc a fost și rezervă utilizată pe parcurs, și jucător scos de pe teren înaintea finalului. Atacantul a intrat imediat după pauză și a ieșit în minutul 79.

Compasiunea pe care a exprimat-o Ilie o mai simt și alții în legătură cu Buziuc, pentru că un fotbalist se simte frustrat, chiar umilit când antrenorul apelează la el în timpul jocului și apoi hotărăște că utilizarea sa fusese o greșeală și-l scoate de pe teren. Alex, ca și alți fotbaliști care au mai suferit din cauza acestui tratament în trecut, a știut și el care erau condițiile de la FCSB: Becali are drept de veto în privința formulei de start și tot el operează schimbările pe parcursul partidelor.

Buziuc, bani în plus și un CV mai bun la FCSB

Buziuc ar fi putut să continue la Clinceni și în sezonul acesta după ce bifase un sezon și jumătate pentru ilfoveni. În stagiunea precedentă, Ilie Poenaru îl folosise în 38 de partide, dintre care în 34 fusese titular. Când a primit oferta lui Becali, Alex a refuzat să semneze un contract nou la Clinceni, unde era om de bază, și a trecut la FCSB.

Buziuc a apărut în fotbal la FC Vaslui, în 2013, într-un moment în care perioada de glorie a clubului moldovean trecuse deja

Buziuc a apărut în fotbal la FC Vaslui, în 2013, într-un moment în care perioada de glorie a clubului moldovean trecuse deja

Și-a asumat riscul de a ajunge în situația în care s-a aflat sâmbătă. Miza asumării acestui risc: 2.500 de euro lunar în plus. El avea 3.000 de euro la clubul din Ilfov și primește 5.500 de euro la București. La fel ca alți jucători care au semnat cu FCSB deși cunoșteau de la început toate datele, și avantajele, și problemele la care se expun, transferul a constituit și pentru Buziuc un pariu.

El evoluase doar în cluburi mici: FC Vaslui, Rapid Suceava, Gaz Metan, Clinceni. Cu FCSB scris pe legitimație și în CV, statutul său s-ar fi putut schimba cu mult în bine și i-ar fi sporit cota în perspectiva unor transferuri viitoare. Randamentul din clubul lui Becali nu-l ajută prea mult pentru atingerea acestui obiectiv. Din vara anului trecut până acum, Alex a prins numai două partide ca titular și nu a marcat niciun gol. 

Buziuc e pariul meu. Oamenii din club mi-au spus să nu-l aduc, că nu e suficient de bun, dar așa pariez eu, că Buziuc e atacantul pe care-l căutăm!
- Gigi Becali, patronul FCSB 

Andrei Burcă și-a permis să refuze FCSB

Au existat puțini fotbaliști care i-au rezistat tentației de a semna cu FCSB. Înainte să semneze cu CFR, Andrei Burcă primise o propunere și de la Becali, care era dispus să liciteze chiar peste propunerea pe care o formulaseră clujenii. Burcă a refuzat transferul la București, anunțând că ori îi era permis să meargă la Cluj, ori continua la Botoșani. Președintele Valeriu Iftime a fost de acord, până la urmă, să i-l dea campioanei.

CFR l-a cumpărat pe Andrei cu 200.000 de euro, un preț mic pentru un fundaș central care a adunat deja patru selecții în echipa națională. 

Ilie Dumitrescu: „Probabil l-a auzit pe comentator"

Ilie Dumitrescu a comentat la DigiSport după partida pe care FCSB a câștigat-o cu Chindia, 1-0, convins că nu antrenorul Anton Petrea îl înlocuise pe Buziuc cu Vukusici.

„Asta cu Buziuc nu e o mutare de antrenor. Poate că l-a auzit Gigi pe comentatorul meciului, care spusese că Buziuc era capăt de linie în toate acțiunile ofensive, și d-aia l-a scos. Eu nu aș fi făcut niciodată așa ceva! Și, în general, un antrenor nu gândește așa! Un antrenor nu face o asemenea schimbare. Nu înlocuiești după 30 de minute un fotbalist decât dacă există o problemă medicală. Nu e deloc o situație confortabilă pentru jucător. El ar trebui să fie ambiționat din cauza acestui caz, să muncească în continuare și să aibă mai multe realizări atunci când va mai fi folosit în meciuri", a spus Ilie Dumitrescu. Comentatorul meciului, la DigiSport, fusese Dan Ștefănescu. z

VIDEO FCSB, afectată de plecarea lui Dennis Man: „Era golgeterul campionatului, un jucător important pentru ”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Joaca lui Gigi produce monştri! Becali a creat din nou haos în tactica de la FCSBMihai Stoica dă replica, după criticile lui Marcel Pușcaș: „Ce te recomandă de ne ești superior?”

Diana Șoșoaca, scandal la Marius Nasta. Reacția lui Vlad Voiculescu când a văzut-o

Libertatea

Playtech: Ce trist! Dan Bittman a spus tot despre Liliana Ștefan. Ce se întâmplă cu fosta sa soție: e oribil
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă