Prețul petrolului crește pe măsură ce temerile legate de aprovizionare depășesc îngrijorările legate de recesiune

6 zile in urmă 39

  • Petrolul și-a revenit joi, după ce a scăzut cu 1% în ședința precedentă, deoarece îngrijorările legate de rezervele limitate în perspectiva iernii au eclipsat temerile legate de o recesiune globală.
  • Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 50 de cenți, sau 0,6%, la 90,33 dolari pe baril până la ora 0319 GMT, recuperând pierderile suferite în primele tranzacții din Asia. Țițeiul american West Texas Intermediate a crescut cu 45 de cenți, la 83,39 dolari.
  • Piața a luat în calcul așteptările de majorare a dobânzii, iar anunțul Fed nu a generat prea multe surprize, au declarat analiștii de la Haitong Futures.

Petrolul şi-a revenit joi, după ce a scăzut cu 1% în şedinţa precedentă, în condiţiile în care îngrijorările legate de rezervele limitate în perspectiva iernii au eclipsat temerile legate de o recesiune globală, scrie Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 50 de cenţi, sau 0,6%, la 90,33 dolari pe baril, recuperând pierderile suferite la începutul tranzacţiilor din Asia. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 45 de cenţi, la 83,39 dolari.

Ambii indicii de referinţă au scăzut miercuri la minimul ultimelor două săptămâni, după ce Rezerva Federală a SUA a majorat ratele dobânzilor cu 75 de puncte de bază pentru a treia oară, pentru a domoli inflaţia, şi a semnalat că costurile de împrumut vor continua să crească în acest an.

Piaţa a luat în calcul aşteptările de majorare a dobânzii, iar anunţul Fed nu a generat prea multe surprize, au declarat analiştii de la Haitong Futures.

Preşedintele rus Vladimir Putin a chemat miercuri 300.000 de rezervişti pentru a lupta în Ucraina şi a susţinut un plan de anexare a unor părţi din ţară, ceea ce a dus la escaladarea conflictului şi la intensificarea riscului de fugă geopolitică, au spus aceştia.

Preţurile petrolului rămân sub presiune de vânzare din cauza acumulării stocurilor şi a înrăutăţirii perspectivelor economice, au declarat analiştii Citi într-o notă.

Stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 1,1 milioane de barili în săptămâna până la 16 septembrie, la 430,8 milioane de barili, mai puţin decât aşteptările analiştilor.

Creşterea dolarului a pus, de asemenea, un capac creşterii preţului petrolului, deoarece face ca ţiţeiul să fie mai scump pentru mulţi cumpărători. Indicele dolarului a atins miercuri un maxim al ultimilor 20 de ani faţă de un coş de alte monede.

În altă ordine de idei, Germania a naţionalizat miercuri importatorul de gaze Uniper, iar Marea Britanie a declarat că va înjumătăţi facturile la energie pentru întreprinderi ca răspuns la o criză tot mai gravă a aprovizionării care a expus dependenţa Europei de combustibilul rusesc.

The post Prețul petrolului crește pe măsură ce temerile legate de aprovizionare depășesc îngrijorările legate de recesiune appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă