Prețul Bitcoin depășește pentru prima dată 40.000 de dolari

1 lună in urmă 1

Prețul bitcoin a depășit joi 40.000 de dolari, pentru prima dată în istoria sa, beneficiind de optimismul piețelor legate de certificarea victoriei lui Joe Biden în Statele Unite și continuând creșterea spectaculoasă din ultimele săptămâni, potrivit AFP.

În jurul orei 18:50 GMT, principala criptomonedă se tranzacționa la 38.950 USD, în creștere cu 6,52% față de sesiune, după ce a crescut cu puțin înainte până la aproximativ 40.380 USD, pe o piață extrem de volatilă timp de două luni, conform Factset.

„S-a atins un prag important de preț la bitcoin”, descentralizat și care nu depinde de băncile centrale, „s-a dovedit a fi un activ” valoros, a spus Naem Aslam, analist la Ava Trade.

„Acum toată lumea știe bitcoin și toată lumea vrea un pic din el”, adaugă el, știind că persoanele fizice pot cumpăra o parte. Cu toate acestea, el precizează că „desigur, investitorii instituționali sunt cei care conduc acest boom”.

Prețul bitcoin a atins un nivel record la sfârșitul anului 2020.

Criptomoneda a crescut cu aproximativ 30% de la începutul lui 2021 și cu 370% în ultimele 12 luni. Ascensiunea fulminantă a bitcoin este atribuită mai multor factori, unul dintre ei fiind interesul sporit al instituțiilor financiare majore.

Mulți susținători ai criptomonedelor afirmă că bitcoin este un „aur digital” și investițiile în el au potențialul de a proteja economiile împotriva inflației.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă