PressOne: Şeful Autorităţii Electorale şi fostul şef al Poliției Române, declaraţi plagiatori. Cei doi rămân fără titlurile de doctor

4 săptămâni in urmă 1


Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, şi fostul şef DGA (Direcției Generale Anticorupție) Cătălin Alexandru Ioniță, rămân fără titlul de doctor, după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis retragerea distincției academice pentru plagiat, informează PressOne.


Cele două hotărâri au fost luate de Consiliul general al CNATDCU în data de 23 februarie, însă au fost făcute publice luni, 15 martie, arată sursa citată.


În cazul lui Cătălin Ioniță, decizia vine la mai bine de doi ani după ce publicaţia a dezvăluit că teza de doctorat a acestuia este plagiată.


Potrivit jurnalistei Emilia Şercan, șeful DGA a plagiat întreaga teză de doctorat, de la prima până la ultima pagină. Lucrarea de doctorat a lui Cătălin Ioniţă se numeşte „Criminogeneza infracţiunilor cibernetice” și are 196 de pagini.


CNATDCU a confirmat plagiatul şi în cazul şefului AEP. Constantin-Florin Mitulețu-Buică a plagiat mai bine de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2016 la Universitatea Națională de Apărare Carol I.


Aproape 60% din teza de doctorat a şefului AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, este plagiată. 124 de pagini din cele 211 ale tezei de doctorat sunt plagiate, nota PressOne. Una din cinci pagini ale tezei de doctorat este „inspirată” din lucrările lui Constantin Iordache, îndrumătorul lui de doctorat.


Fost membru PSD, Mitulețu-Buică a fost numit în 2019 președinte al Autorității Electorale Permanente după ce a fost propus, susținut și votat în Parlament chiar de partidul din care a făcut parte.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă