PressOne: Matei Balș a contractat vineri repararea sistemelor de detecție a incendiului pentru alte două clădiri din incintă

4 săptămâni in urmă 22


În ziua în care în Pavilionul 5 de la Institutul Matei Balş a izbucnit un incendiu în care au murit cinci persoane, instituţia a cumpărat servicii de reparare a sistemelor de avertizare împotriva incendiului pentru alte două pavilioane ale spitalului, informează PressOne.


Incendiul a fost anunţat la 112 în jurul orei 05:00, iar la şase ore distanţă, instituţia a contractat repararea sistemelor de avertizare anti-incendiu pentru Pavilioanele 2 și 3, care sunt în clădiri diferite şi la distanţă de cel afectat de incendiu.


Institutul Matei Balş a cumpărat, prin procedura de achiziție directă, serviciul "Reparație sistem de detecție și semnalizare incendiu”, conform unui anunț postat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) vineri, la 11:13.


Firma Gerom International Prodimpex SRL va repara sistemul de detecție și semnalizare de incendiu pentru pavilioanele 2 și 3, iar costul serviciului este de 1.085 de lei.


Pavilionul 5 nu avea autorizație la incendiu, a recunoscut, seara, la Antena 3, Raed Arafat.


Ancheta privind incendiul e în plină desfășurare, Procurorii audiind deja cinci persoane - infirmiere și un instalator.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă