Președinția UE cere înființarea unui tribunal pentru anchetarea crimelor de război ale rușilor în Izium: ”Atacuri de neconceput în secolul XXI”

1 săptămână in urmă 40

Sambata, 17 Septembrie 2022, ora 20:14

85 citiri

Preşedinţia cehă a Uniunii Europene a făcut un apel sâmbătă, 17 septembrie, pentru crearea unui tribunal internaţional pentru crime de război, ca urmare a descoperirii a sute de cadavre la Izium, relatează AFP.

”În secolul XXI, astfel de atacuri împotriva populaţiei civile sunt de neconceput şi odioase”, aa notat pe Twitter ministrul ceh de Externe, Jan Lipavsky.

”Nu trebuie să trecem cu vederea asta. Toţi criminalii de război trebuie să fie pedepsiţi. Fac apel pentru crearea rapidă a unui tribunal internaţional special”, a adăugat el.

Cehia deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Autorităţile ucrainene au anunţat că au fost descoperite 450 de cadavre de civili îngropate într-o pădure de la periferia Iziumului.

Recent, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat și pentru aducerea președintelui Vladimir Putin în faţa justiţiei internaţionale pentru crimele de război din Ucraina.

Citeste si:

Zelenski promite o ”răzbunare teribil de justă” după descoperirea unei gropi comune cu sute de cadavre, în Izium FOTO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat vineri, 16 septembrie, soldații ruși că sunt nişte ”ucigaşi” şi ”torţionari”, după descoperirea a sute de corpuri îngropate...

Soldații lui Putin, ”epuizați fizic și moral”. Scrisorile în care le cer superiorilor să îi demită FOTO

Mai multe scrisori redactate de soldații ruși pentru superiorii lor au fost găsite într-o casă din Izium, după recucerirea orașului de către ucraineni, potrivit Washington Post....

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă