Preşedinţia a anunţat vestea tristă printr-un comunicat. Decesul s-a produs duminică seară

1 săptămână in urmă 15

Richard Leakey, paleoantropolog kenyan de reputaţie mondială şi om politic, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 77 de ani, a anunţat preşedinţia kenyană, transmite AFP.

‘În această după-amiază, am aflat cu profundă tristeţe vestea decesului dr. Richard Erskine Frere Leakey, fostul şef al Serviciului public din Kenya’, a anunţat preşedintele Uhuru Kenyatta, într-un comunicat emis duminică seara.

Grişka, unul dintre cei doi fraţi Bogdanoff, a murit de Covid. Gemenii erau prezentatori tv în Franţa şi susţineau că au comunicat cu extratereştrii

Richard Leakey, al doilea din cei trei fii ai lui Louis şi Mary Leakey, amândoi paleontologi şi arheologi, s-a făcut cunoscut prin aducerea la lumină a unor indicii care au ajutat la dovedirea evoluţiei omenirii în Africa.

Nu a avut studii oficiale de arheologie, dar a condus expediţii în anii 1970 care au permis descoperiri revoluţionare despre primele fosile hominide.

Descoperirea sa cea mai celebră datează din 1984, în timpul unor prospecţiuni la lacul Turkana, în Kenya, unde a adus la lumină un schelet aproape complet de Homo erectus, ce a primit numele de ‘băiatul din Turkana’.

A murit primul model transgender din lume. Povestea traumatizantă a lui April Ashley
În 1989 a fost solicitat de preşedintele de atunci, Daniel Arap Moi, să preia conducerea Serviciului kenyan al vieţii sălbatice (KWS), funcţie din care a purtat o campanie viguroasă împotriva braconajului de fildeş de elefanţi.

În 1993 s-a prăbuşit cu micul său avion Cessna în Valea Riftului, în Kenya, accident în care şi-a pierdut ambele picioare.

Richard Leakey a avut şi o carieră politică, conducând mai multe instituţii ale societăţii civile şi aflându-se pentru scurt timp în fruntea Serviciului civil kenyan.

În 2015, în ciuda unei sănătăţi fragile, şi-a asumat din noua conducerea KWS pentru un mandat de trei ani, la solicitarea preşedintelui Kenyatta.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă