Președintele UEFA, despre proiectul Super Ligii Europei: ”Toată lumea va fi trasă la răspundere”

1 săptămână in urmă 15


Slovenul Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a anunțat, sâmbătă, într-un interviu pentru Daily Mail, că toate cele 12 cluburi care au dorit înființarea Super Ligii Europei vor fi sancționate, informează Eurosport.


Aleksander Ceferin a folosit cuvinte dure la adresa cluburilor FC Barcelonei, Real Madrid și Juventus Torino, pentru că reprezentanții acestora încă insistă pe ideea că Super Liga nu este moartă și poate reveni, poate sub altă formă.


În schimb, președintele UEFA are o abordare mai reținută atunci când a venit vorba despre cluburile engleze, pentru că ele au fost primele care au renunțat.


Aleksander Ceferin a precizat însă că toate cele 12 cluburi implicate în acest proiect eșuat vor fi trase la răspundere, fără însă a precizat în ce mod.


„Toată lumea trebuie să suporte consecințele pentru ce a făcut și nu ne putem preface că nu s-a întâmplat nimic. Nu poți face ceva de genul și să spui că ai fost pedepsit pentru că te urăște toată lumea. Nu poți să vii cu miliardele și să calci în picioare tradiția. Și-au creat singuri aceste probleme. Nu este în regulă ce au făcut”, a declarat Aleksander Ceferin.


„Pentru mine este o diferență clară între cluburile engleze și restul. Ele s-au retras primele, au recunoscut că au făcut o greșeală. Pentru mine sunt trei grupuri: Cele șase cluburi engleze, apoi sunt cele trei 9n.r. - Atletico, AC Milan și Inter) și apoi cele care cred că pământul este plat și că Super Liga încă există. Însă toată lumea va fi trasă la răspundere. Cum se va întâmpla asta, rămâne de văzut”, a precizat Aleksander Ceferin.


12 dintre cele mai importante cluburi din Europa au anunțat luni, 19 aprilie, lansarea Super Ligii, o competiţie privată care va face concurenţă actualei Ligi a Campionilor.


Cele 12 grupări „fondatoare” au fost: AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.


Ulterior, cluburile din Anglia au anunțat că se retrag, fiind urmate de Atletico, Inter și AC Milan.


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă