Preşedintele Ucrainei a semnat legea care prevede chemarea rezerviștilor pentru serviciul militar

2 săptămâni in urmă 7

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat o lege care permite rezerviștilor să fie chemați pentru serviciul militar fără a anunța mobilizarea, a anunţat miercuri preşedinţia.

Ucraina mobilizează şi rezerviştii

Aprobată de parlament la sfârșitul lunii martie, măsura face posibilă creșterea semnificativă a forțelor armate, pe fondul escaladării tensiunii cu Rusia în estul Ucrainei. "Acest lucru va face posibilă echiparea rapidă a unităților militare ale tuturor forțelor de apărare cu rezerviști, crescând astfel semnificativ eficacitatea lor în luptă în timpul agresiunii militare", a anunţat preşedinţia ucraineană.

Marți, Zelenski l-a provocat pe omologul său rus, Vladimir Putin, să-l întâlnească în regiunea Donbass pentru discuții, pentru a pune capăt conflictului și pentru a ușura tensiunea dintre vecini. Kievul și Moscova și-au reproșat vina pentru ciocnirile din ce în ce mai mari din Donbass, unde trupele ucrainene s-au luptat cu forțele susținute de Rusia într-un conflict despre care Ucraina spune că a ucis 14.000 de oameni din 2014.

Ucraina, aliații săi occidentali și NATO au acuzat Rusia de comasarea de trupe "provocatoare" la granița de est a Ucrainei și în Crimeea. La rândul său, Rusia a acuzat Statele Unite și NATO de "activitate provocatoare" în regiunea Mării Negre.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă