Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: „Carantina, obligatorie în București și Ilfov”

2 zile in urmă 9

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 08:30

143 citiri

 „Carantina, obligatorie în București și Ilfov”

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, susține că măsura carantinării Bucureștiului și județului Ilfov este obligatorie, având în vedere rata de infectare la care s-a ajuns, arată adevarul.ro.

„Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate.

Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile”, a atras atenţia Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, potrivit sursei citate.

Aceeași sursă mai arată că o analiză a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei arată că instituirea carantinei are efecte în majoritatea localităţilor unde a fost aplicată. Primele semne de îmbunătăţire a situaţiei apar cam din ziua a zecea. Cele mai multe, însă, după trei săptămâni.

România a înregistrat în ultimele zile recorduri negative absolute la decesele de COVID-19. În Bucureşti şi în judeţul Ilfov, rata de incidenţă a depăşit 15 la mia de locuitori. Preşedintele Societăţii de Epidemiologie atrage atenţia că incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat măsuri.

Citeste si:

 Incidență uriașă în Ilfov și în București. Rata de pozitivare la nivel național a ajuns la 23,8%

Județele Harghita și Covasna sunt singurele care au rămas în scenariul galben, în timp ce restul țării se află în cel roșu. Cea mai mare incidență se înregistrează în județul...

Ministrul Educației susține că solicitarea DSP Ilfov de a închide toate școlile din județ a fost făcută în afara cadrului legal

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis miercuri, 13 octombrie, că solicitarea DSP Ilfov de trecere în online a tuturor şcolilor din judeţ a fost făcută în afara cadrului legal,...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă