Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: Carantina este OBLIGATORIE în Bucureşti şi Ilfov

2 zile in urmă 16

România a înregistrat, în ultimele zile, recorduri negative absolute la decesele de COVID-19 / Foto: Inquam România a înregistrat, în ultimele zile, recorduri negative absolute la decesele de COVID-19 / Foto: Inquam

România a înregistrat, în ultimele zile, recorduri negative absolute la decesele de COVID-19. În Bucureşti şi în judeţul Ilfov, rata de incidenţă a depăşit 15 la mia de locuitori. Preşedintele Societăţii de Epidemiologie atrage atenţia că incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat măsuri.

JOI, 14 OCTOMBRIE 2021, 07:22

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

"Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate. Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile", a atras atenţia Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

În acest context, trebuie spus că o analiză a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei arată că instituirea carantinei are efecte în majoritatea localităţilor unde a fost aplicată, notează adevarul.ro. Primele semne de îmbunătăţire a situaţiei apar din ziua a zecea. Cele mai multe, însă, după trei săptămâni.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă