Președintele sirian, Bashar al-Assad, și soția sa, Asma, infectați cu coronavirus

1 lună in urmă 1

Președintele sirian Bashar al-Assad și soția sa, Asma, au fost testați pozitiv la Covid-19, a declarat biroul său într-un comunicat postat de Agenția oficială de știri arabe siriene (SANA). Ambii au prezentat simptome ușoare pentru Covid-19 înainte de a li se face un test PCR pentru a confirma infecția, se arată în comunicat.

Președintele sirian, Bashar al-Assad, și soția sa, Asma, testați pozitiv la Covid-19

Președintele sirian, Bashar al-Assad, și soția sa, Asma, testați pozitiv la Covid-19

Abaca Press / SalamPix/ABACA via Hepta

Bashar al-Assad și soția sa, Asma, prezintă simptome ușoare ale bolii Covid-19. El și soția sa vor petrece două sau trei săptămâni în izolare la domiciliu.

Assad are 55 de ani și a fost descris ca fiind într-o „stare de sănătate bună și stabilă”. El și soția sa vor petrece două-trei săptămâni în izolare, la domiciliu, înainte de a se întoarce la muncă, se mai arată în comunicat, potrivit The Independent.

Anunțul vine cu doar câteva zile înainte de aniversarea a 10 ani de la răscoala împotriva regimului Assad, care a început după ce forțele de ordine comandate de acesta au răpit și torturat un grup de copii acuzați că au scris mesaje anti-guvernamentale pe ziduri, în orașul Daraa.

Zece ani de război civil în Siria

Pe măsură ce regimul lui Assad s-a agățat de putere, conflictul a coborât în ​​cele din urmă într-un război civil care a atras marile puteri regionale și internaționale, precum și grupuri armate jihadiste, inclusiv Isis.

Bashar al-Assad Assad și adjuncții săi au fost acuzați că au săvârșit cele mai grave crime împotriva umanității din secolul 21, inclusiv vizarea deliberată a spitalelor din zonele aflate în opoziție, care se luptă acum să facă față unui flux de pacienți cu coronavirus.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

bashar al-assad siria covid testati pozitiv covid coronavirus
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă