Președintele Senatului, Anca Dragu: Sunt șocată de faptul că PSD și PNL blochează un drept constituțional, acela de a depune o moțiune de cenzură/ Azi vom trimite către Guvern înștiințarea

1 lună in urmă 26

Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, marți, înainte de ședința Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere, că este șocaltă de faptul că PSD și PNL blochează un drept constituțional, depunerea unei moțiuni de cenzură de către USR PLUS și AUR.

Dragu a mai precizat că pe baza regulamentului parlamentar, azi va fi trimisă către Guvern înștiințarea privind înregistrarea moțiunii de cenzură.

Și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat, luni seară, la Realitatea Plus, că dacă marți nu va exista cvorum în Birourile Permanente Reunite pentru stabilirea calendarului moțiunii de cenzură, atunci va comunica personal Guvernului moțiunea de cenzură și va fi demarată astfel procedura moțiunii.

De la ora 11.00, este programată cea de-a patra şedinţă a Birourilor Permanente Reunite, în încercarea de a stabili un calendar pentru dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură. În primele trei şedinţe, fie nu s-a întrunit cvorumul, fie au existat discuţii legate de procedură şi de legalitate a moţiunii.

Redăm cele mai relevante declarații făcute de Anca Dragu înainte de ședința conducerii Parlamentului:

  • Astăzi vom trimite către guvern această înștiințare. E o obligație legală în baza regulamentului, e obligația președintelui Camerei Deputaților de a informa Guvernul. Eu sunt șocată de această situație în care colegii de la PSD și PNL blochează un drept constituțional, acela de a depune o moțiune de cenzură.
  • Vom treace această analiză după acest birou permanent reunit, PNL și PSD trebuie să înțeleagă că trebuie să dea curs acestei moțiuni de cenzură, care trebuie să ajungă în Parlament de dezbatere și la vot.
  • În acest moment nu s-a refăcut o coaliție la nivelul Parlamentului. Acest USL 2 nu este foarte clar. Demisia mea ar trebui să fie în plenul senatului, și atunci ar fi foarte clară această colaborare PSD PNL. (…). Nu vreau să fiu ipocrită, dar parcursul moțiunii ar fi și mai dificil dacă eu n-aș fi aici.
  • Cred că am găsit soluțiile dar vă vom convoca după această ședință a BPR (birourile permanente reunite). După acest BPR vă vom da mai multe indicații.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă