Președintele Senatului, Anca Dragu, în vizită oficială în Regatul Spaniei - AGENDA vizitei

1 lună in urmă 240

Anca Dragu, președintele Senatului Anca Dragu, președintele Senatului

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, începe, astăzi, o vizită oficială de patru zile în Regatul Spaniei, la invitaţia omologului său, Maria Pilar Llop Cuenca. Potrivit unui comunicat remis presei de instituția pe care o reprezintă, vizita se înscrie în direcţia aprofundării şi diversificării dialogului politic şi consolidării caracterului special al relaţiei tradiţionale de prietenie dintre cele două ţări.

JOI, 13 MAI 2021, 10:21

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Pe agenda vizitei sunt incluse reuniuni de lucru cu preşedintele Senatului spaniol şi cu parlamentari, printre temele ce vor fi abordate numărându-se combaterea violenţei domestice şi egalitatea de gen.

Totodată, pentru marcarea a 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Spania, va fi inaugurată o expoziţie a Arhivelor diplomatice din cele două ţări.

În plus, Anca Dragu şi membrii delegaţiei care o însoțesc în această vizită oficială vor avea o întâlnire în regim de videoconferinţă cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Regatul Spaniol.

"Comunitatea românească este bine integrată, activă, cu rol de punte de legătură şi catalizator al dezvoltării relaţiilor dintre cele două state, cetăţenii români aducând o contribuţie importantă şi recunoscută la economia spaniolă", informează comunicatul citat.

Programul vizitei va mai cuprinde o deplasare la Centrul NATO de Operaţiuni Aeriene Combinate (CAOC) şi o alta la Centrul de Sateliţi al UE (SatCen).

Din delegaţia Ancăi Dragu fac parte vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri europene, senatorul Cristian Ghica, secretarul Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul Lorincz Ştefan-Iulian, deputatul Simina-Geanina-Daniela Tulbure, membru al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, şi secretarul de stat de la Departamentul Românilor de Pretutindeni, Oana Ursache.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă