Președintele Poloniei a fost testat pozitiv cu COVID-19. Cum se simte Andrzej Duda

2 săptămâni in urmă 12

Liderul de la Varșovia a fost testat pozitiv pentru infecția cu coronavirus în condițiile în care mai multe cazuri au fost confirmate în cadrul biroului prezidențial, a anunțat miercuri, 5 ianuarie, șeful său de cabinet, potrivit AFP, citată de News.ro. Andrzej Duda este vaccinat inclusiv cu doza booster.

”În urma unor cazuri de contaminare la biroul prezidenţial şi în anturajul său, preşedintele Andrzej Duda a fost testat pentru COVID-19, un test care s-a dovedit pozitiv”, a precizat într-un mesaj pe Twitter, Pawel Szrot, șeful de cabinet al președintelui Poloniei.

Potrivit acestuia, Andrzej Duda a intrat în carantină și nu prezintă simptome grave.

Polonia a întregistrat miercuri 17.196 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și 632 de decese, conform datelor anunțate de ministrul Sănătății, Adam Niedzielski, care a precizat că un vârf al îmbolnăvirilor este așteptat în cursul lunii ianuarie, iar Guvernul se pregătește pentru un eventual ”scenariu catastrofic”.

Țară cu 38 de milioane de locuitori, Polonia are o rată de vaccinare de circa 63% din populația adultă, una dintre cele mai scăzute din Europa.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă