Președintele PNL susține sancționarea parlamentarilor care votează de două ori. „Este o viciere a mandatului de reprezentare"

1 lună in urmă 1

Ludovic Orban/sursa foto: INQUAMLudovic Orban/sursa foto: INQUAM

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că susţine sancţionarea parlamentarilor cu 80% din indemnizaţie, dacă aceștia sunt depistați că votează la dublu. Președintele Camerei Deputaților a mai precizat, în conferința de presă, că există un proiect care vizează modificarea legii privind statutul parlamentarilor.

LUNI, 15 MARTIE 2021, 13:46

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Ludovic Orban: "Mi se pare chiar că vizează un pic şi domeniul penal să votezi pentru altcineva. Conform Constituţiei, fiecare parlamentar este un reprezentant al cetăţenilor care i-au încredinţat votul şi trebuie să-şi exprime voturile în Parlament. Dacă altcineva votează în locul lui, nu este corect. Este o viciere a mandatului de reprezentare. (...) Este un proiect de lege de modificare a legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor care trebuie să treacă prin comisia de statut şi, după ce se finalizează raportul, va intra în dezbaterea plenului camerelor reunite."

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă