Președintele Parlamentului European, în concediu în urma recidivei unei pneumonii provocate de infectarea cu o bacterie

3 săptămâni in urmă 20


David Sassoli, în vârstă de 65 de ani, a anunțat marți că este supus unor teste și investigații medicale în contextul în care se confruntă cu o recidivă a infectării cu Legionella, o bacterie care provoacă o fomă gravă de pneumonie, relatează Euronews. Președintele Parlamentului European a precizat că își va relua activitatea ”cât mai curând posibil”.


Sassoli a fost internat pentru prima dată în luna septembrie.


„Am avut febră foarte mare și am fost spitalizat la Strasbourg. M-am întors apoi în Italia, pentru a mă recupera, însă, din păcate, boala a revenit”, a precizat președintele Parlamentului European.


În acest context, medicii i-au recomandat o serie de analize la care este supus în prezent.


Ce boală provoacă bacteria Legionella


Afecțiunea provocată de Legionella, cunoscută drept boala legionarilor, este o formă de pneumonie, care este cauzată de inhalarea picăturilor de apă care conțin bacteria. Aceasta se găsește de obicei în medii cu apă dulce, cum ar fi lacurile, dar se poate răspândi și prin turnuri de răcire, căzi cu hidromasaj sau fântâni decorative.


Vârstnicii și fumătorii sunt categoriile de persoane cele mai expuse la riscul de îmbolnăvire.


Fost jurnalist şi prezentator de jurnale televizate în Italia, David Sassoli a obținut pentru prima dată un mandat de europarlamentar în anul 2009. În 2019, el a devenit președinte al Parlamentului European în locul unui alt italian, Antonio Tajani.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă