Presedintele Klaus Iohannis s-a oferit sa fie primul roman vaccinat. Specialistii au spus ca nu trebuie sa faca acest lucru

2 luni in urmă 19

Presedintele Klaus Iohannis s-a oferit sa fie primul roman vaccinat impotriva COVID-19, insa specialistii au hotarat ca este mai bine ca el sa astepte sa fie imunizat conform calendarului stabilit. Explicatia celor care se ocupa de campania de vaccinare a fost ca acest gest ar fi putut fi interpretat drept unul politic.

Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva Covid-19, col. dr. Valeriu Gheorghita, a spus la Digi 24, ca presedintele Klaus Iohannis si-a aratat disponibilitatea de a fi vaccinat intre primii romani.

"Da. Dumnealui, in cadrul Grupului de lucru ne-a ridicat aceasta propunere, sa o evaluam si raspunsul a fost, dupa ce ne-am consultat cu toti expertii, ca nu este de dorit, pentru ca, dintr-un gest care este, pana la urma, pentru a convinge si a intari increderea in vaccinare, se pot crea alte speculatii si nu am dori acest lucru, pentru ca se distruge credibilitatea noastra si toata munca", a spus col. dr. Gheorghita.

Presedintele este in etapa a doua de vaccinare, conform strategiei nationale de vaccinare si Klaus Iohannis a transmis ca se va vaccina "atunci cand ii va veni randul conform strategiei de vaccinare".

Citeste si:

Cine va fi prima persoana care se vaccina anti-COVID in Romania. Ce spune colonelul Valeriu Gheorghita


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă