Președintele Klaus Iohannis participă, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European. Două teme principale, pe agenda discuțiilor

1 lună in urmă 1

 presidency.roPreședintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va participa, în 25 și 26 februarie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc prin videoconferință. Principalele teme de discuție vor viza domeniul sănătății și al securității. 

MIERCURI, 24 FEBRUARIE 2021, 14:27

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, liderii europeni vor discuta despre coordonarea Uniunii Europene în contextul pandemiei de Covid-19 și acțiunea în domeniul sănătății, cu accent pe lecțiile învățate din criza curentă, consolidarea rezilienței UE în domeniul sănătății și al managementului crizelor, în perspectiva creării unei Uniuni a Sănătății, precum și aspecte privind cooperarea internațională în domeniu.

De asemenea, în cadrul discuțiilor vor fi abordate securitatea și apărarea, îndeosebi cooperarea la nivel UE și complementaritatea UE-NATO, și aspecte privind Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene - o dezbatere strategică în baza Comunicării comune a Comisiei Europene și Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate privind un Parteneriat reînnoit cu Vecinătatea Sudică, mai precizează sursa citată. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă