Președintele Klaus Iohannis a testat ruta Gara de Nord – Aeroport „Henri Coandă” a trenului pentru EURO | FOTO & VIDEO

5 luni in urmă 24

Klaus Iohannis, președintele României, a participat alături de premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la testarea trenului pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.

Proiectul de modernizare a liniei de cale ferată a fost demarat pentru a facilita transportul suporterilor și turiștilor străini de la aeroport, în oraș, pe timpul Campionatului European de fotbal. Bucureștiul va fi unul dintre orașele-gazdă ale acestui eveniment de mare anvergură.

Klaus Iohannis a testat ruta Gara de Nord – Aeroport „Henri Coandă”

„Iată că planul de relansare economică pe care l-am elaborat începe să își arate și partea practică. Pentru a sublinia importanța dezvotării infrastructurii feroviare am participat astăzi la un test pe singura linie nouă de cale ferată construită din ’84 încoace”, au fost primele cuvinte ale președintelui Klaus Iohannis, la conferința de presă susținută după testarea noii rute feroviare.

Turneul final al Campionatului European trebuia să aibă loc în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, însă pandemia de coronavirus a forțat amânarea acestuia pentru anul viitor.

Bucureștiul va găzdui pe Arena Națională patru meciuri: trei în Grupa C și unul în optimile de finală.

Dacă vor reuși calificarea la turneul final sub comanda lui Mirel Rădoi, tricolorii vor disputa cel puțin două meciuri pe Arena Națională, pentru că ar face parte din Grupa C, alături de Olanda, Ucraina și Austria.

Până atunci însă, naționala lui Mirel Rădoi are de disputat meciul de baraj contra reprezentativei Islandei, programat joi, 9 octombrie, de la ora 21:45, în deplasare. Dacă România va trece de islandezi, va juca ulterior pentru un loc la turneul final împotriva învingătoarei meciului dintre Bulgaria și Ungaria.

VIDEO: Klaus Iohannis și Ludovic Orban, la conferința de presă

Arena Națională va găzdui o optime de finală și trei meciuri în Grupa C, după cum urmează:

Austria vs. Câștigătoarea play-off-ului D sau A din Liga Națiunilor Ucraina vs. Câștigătoarea play-off-ului A sau D din Liga Națiunilor Ucraina vs Austria

Sursă foto: Administrația Prezidențială

The post Președintele Klaus Iohannis a testat ruta Gara de Nord – Aeroport „Henri Coandă” a trenului pentru EURO | FOTO & VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă