Președintele Jair Bolsonaro, condamnat să plătească despăgubiri unei jurnaliste din Brazilia

3 săptămâni in urmă 5

Un tribunal din Sao Paolo a decis în primă instanță să-l condamne pe preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, la plata unei despăgubiri către jurnalista Patricia Campos Mello, a informat o sursă judiciară citată de AFP, informează Agerpres.

Tribunalul a luat această hotărâre pentru un prejudiciu moral cauzat de remarci machiste şi degradante făcute de Bolsonaro la adresa jurnalistei.

Judecătoarea însărcinată cu dosarul a apreciat în sentinţa sa datând din 16 martie că preşedintele de extremă dreaptă „a adus atingere onoarei reclamantei, provocându-i un prejudiciu moral”.

Astfel, şeful statului va trebui să plătească 20.000 de reali (circa 3.000 de euro) jurnalistei de la cotidianul Folha De S. Paulo, unul din cele mai respectate în Brazilia.

Jair Bolsonaro poate face apel împotriva acestei condamnări.

Faptele datează din februarie 2020, când Jair Bolsonaro a insinuat că jurnalista a încercat să obţină dovezi împotriva lui în schimbul unor favoruri sexuale cu sursa sa.

Patricia Campos Mello este autoarea unor articole de investigaţie despre o organizaţie care a difuzat ştiri false prin intermediul serviciului de mesagerie Whatsapp împotriva Partidului Muncitorilor (PT, stânga) în cursul campaniei prezidenţiale din 2018, câştigată în cele din urmă de Jair Bolsonaro.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă