Președintele Israelului a fost vaccinat cu a treia doză de ser anti-COVID-19

2 luni in urmă 16

Israelul este prima țară care a dat startul vaccinării cu a treia doză, iar președintelui Isaac Herzog i-a fost administrată, vineri, cea de-a treia injecție cu serul Pfizer/BioNTech împotriva coronavirusului, notează Reuters, potrivit Agerpres.

„Începem campania de vaccinare cu a treia doză”, a spus preşedintele isarelian, care a fost vaccinat, împreună cu soția lui, Michal, la Centrul medical Sheba, dintr-o suburbie a orașului Tel Aviv.

Președintele a primit vaccinul la o zi după ce a fost anunțată demararea campaniei de imunizare cu a treia doză a persoanelor de peste 60 de ani.

”Vaccinați-vă tați și mamele”, i-a îndemnat vineri pe israelieni premierul Naftali Bennett, precizând că această campanie este menită să protejeze populația vârstnică.

La jumătatea lunii iulie, autoritățile au decis vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză a persoanelor cu probleme ale sistemului imunitar. Totul, în contextul în care țara se confruntă cu o creștere a numărului de infecții, pusă pe seama răspândirii variantei Delta a coronavirusului.

Reprezentanții companiei Pfizer susțin că noile cercetări arată că administrarea celei de-a treia doze de vaccin ”are efecte de neutralizare a variantei Delta de cinci ori mai ridicate la tineri şi de peste 11 ori la persoanele în vârstă”.

Cu toate acestea, Autoritatea americană a medicamentului, ale cărei recomandări sunt urmărite de Israel, nu a aprobat încă administrarea cele de-a treia doze de vaccin.

În urmă cu câteva săptămâni, oficialii americani din domeniul sănătății precizau că persoanele vaccinate cu schema completă sunt protejate inclusiv de varianta Delta, astfel că nu este nevoie deocamdată de administrarea unei a treia doze de ser.

Pe de altă parte, un raport recent al Ministerului israelian al sănătății arată că vaccinul anti-COVID Pfizer/BioNTech are o eficiență de doar 39%, împotriva tulpinii Delta, însă protejează împotriva spitalizării și formelor severe ale COVID-19.

Israelul înregistrează în prezent peste 2.000 de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă