Preşedintele Iranului acuză Occidentul că aplică standarde diferite privind drepturile femeilor

6 zile in urmă 18

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 19:39

249 citiri

Preşedintele Iranului Ebrahim Raisi a acuzat miercuri, 21 septembrie, Occidentul de aplicarea unor standarde diferite privind drepturile femeilor, deși ţara sa continuă protestele după moartea unei tinere arestate de poliţia de moravuri, transmite AFP.

"Are două standarde, două măsuri, cu atenţia îndreptată într-o singură parte, nu peste tot", a spus Raisi la Adunarea Generală a ONU. "Asta arată că locul acuzatului şi apărătorului nu trebuie judecat numai după etalonul a ceea ce prezintă unii", a adăugat el.

Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, originară din Kurdistanul iranian, a fost arestată în 13 septembrie la Teheran de poliţia de moravuri, care impune obligaţia femeilor de a-şi acoperi părul şi corpul până la genunchi. Tânăra a fost acuzată că purta "îmbrăcăminte necorespunzătoare"; ea a intrat în comă în timp ce era în detenţie şi a decedat după trei zile.

Moartea ei a atras condamnarea internaţională a Iranului şi a provocat în întreaga ţară manifestaţii în urma cărora şi-au pierdut viaţa mai mulţi oameni.

În discursul rostit marţi la ONU, preşedintele chilian Gabriel Boric a omagiat-o în faţa Adunării Generale pe Mahsa Amini şi a cerut "încetarea abuzurilor din partea celor puternici, oriunde s-ar afla".

Miercuri dimineaţa, ministrul britanic de externe James Cleverly a apreciat, într-un dialog cu AFP, că manifestaţiile din Iran arată că republica islamică s-ar putea reorienta. "Conducătorii iranieni ar trebui să observe că populaţia este nemulţumită de direcţia pe care au urmat-o. Ei pot urma altă cale", a insistat el.

Citește și:

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni prelungește perioada de depunere a cererii pentru două programe de granturi

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a anunțat miercuri, 21 septembrie, că prelungește perioada de depunere a cererilor pentru două programe de granturi până luni, 26 septembrie....

Mesajul lui Klaus Iohannis, după anunțurile lui Vladimir Putin. „România reiterează apelul de a înceta imediat cu această agresiune împotriva Ucrainei”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 21 septembrie, că România condamnă ferm anunţul preşedintelui Putin privind următorii paşi ai Rusiei care continuă escaladarea războiului...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă