Preşedintele Iranului a promis răzbunare pentru uciderea lui Soleimani dacă Trump nu va fi judecat pentru ordinul dat

2 săptămâni in urmă 17


Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a anunțat luni, 3 ianuarie, că asasinarea lui Qassem Soleimani, produsă exact acum doi ani, va fi răzbunată în cazul în care fostul preşedinte american Donald Trump nu va fi judecat pentru ordinul dat privind uciderea generalului iranian, a informat Reuters, preluat de Agerpres.


„Dacă Trump şi Pompeo (n. red. - fostul secretar de stat al SUA Mike Pompeo) nu sunt judecaţi într-un tribunal corect pentru actul criminal al asasinării generalului Soleimani, musulmanii îl vor răzbuna pe martirul nostru”, a declarat Raisi luni, în cadrul unui discurs televizat.


Puternicul general iranian Qassem Soleimani, însărcinat cu afacerile în cadrul armatei, a fost ucis pe data de 3 ianuarie 2020 într-un atac cu dronă ordonat de fostul preşedinte american Donald Trump.


La câteva zile după asasinat, SUA au comunicat ONU că uciderea lui Qassem Soleimani a fost în legitimă apărare şi au promis să ia măsuri suplimentare, „dacă vor fi necesare”, în Orientul Mijlociu pentru a proteja interesele şi personalul american.


Duminică, 2 ianuarie 2022, Iranul a cerut într-o scrisoare Consiliului de Securitate al ONU să tragă la răspundere SUA, dar şi Israelul, despre care Teheranul susţine că a fost implicat în asasinat.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă