Preşedintele Iohannis, despre tensiunile de la Marea Neagră: Situația este îngrijorătoare. Voi convoca CSAT!

3 săptămâni in urmă 19

Preşedintele Iohannis, despre tensiunile de la Marea Neagră. Şeful statului îi asigură pe români că ţara noastră este permanent informată cu privire la această problemă.

„Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre cu accent pe  zona de graniţă de est a Ucrainei. Urmărim cu mare atenţie aceste chestiuni. Să nu creadă cineva că aşteptăm informaţii de la alţii. Cunoaştem foarte bine situaţia din teren şi tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijoraţi Situaţia trebuie extrem de mult evaluată nu doar militar, ci şi diplomatic. Acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o şedinţă CSAT dedicată acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei. Vreau să-i asigur pe români că noi suntem pe fază.”, a declarat Iohannis.

Pe fondul tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei, Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre, relatează  DPA, potrivit Agerpres. Ele au trecut sâmbătă prin Strâmtoarea Kerci din Peninsula Crimeea, a anunţat marina, potrivit agenţiei de presă Interfax. Nu s-a anunţat iniţial cât vor dura exerciţiile. Statele Unite au anulat anterior desfăşurarea a două nave de război către Marea Neagră în urma plângerilor Rusiei, potrivit unor surse turce.

Vineri, Ministerul Apărării rus a anunţat că anumite zone maritime din Crimeea vor fi închise mai multe luni din cauza manevrelor. Cu toate acestea, transportul maritim în strâmtoare nu este afectat, a declarat ministerul.

Pe fondul tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei, Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre, relatează sâmbătă DPA, potrivit Agerpres.

Ele au trecut sâmbătă prin Strâmtoarea Kerci din Peninsula Crimeea, a anunţat marina, potrivit agenţiei de presă Interfax. Nu s-a anunţat iniţial cât vor dura exerciţiile.

Statele Unite au anulat anterior desfăşurarea a două nave de război către Marea Neagră în urma plângerilor Rusiei, potrivit unor surse turce.

Vineri, Ministerul Apărării rus a anunţat că anumite zone maritime din Crimeea vor fi închise mai multe luni din cauza manevrelor. Cu toate acestea, transportul maritim în strâmtoare nu este afectat, a declarat ministerul.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, vizită în Parcul Naţional Văcăreşti de Ziua Pământului: „Voi acorda protecţia mea şi înaltul patronaj acestui parc”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă