Preşedintele Germaniei s-a vaccinat cu AstraZeneca. „Am încredere în vaccinurile aprobate în Germania”

3 săptămâni in urmă 2


Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, 65 de ani, a primit, joi, 1 aprilie, prima doză din vaccinul AstraZeneca anti-COVID-19, un semnal de încredere în vaccin după ce țara a restricționat utilizarea acestuia la persoanele sub 60 de ani, potrivit AP.


„Am încredere în vaccinurile aprobate în Germania. Vaccinarea este pasul crucial pentru a ieşi din pandemie. Profitaţi de oportunităţile care apar. Faceţi la fel!”, a fost îndemnul lui Steinmeier, conform Mediafax, care citează Le Figaro.


Marți, 30 aprilie, autoritățile sanitare din Germania au anunțat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca a persoanelor sub 60 de ani, din cauza creșterii cazurilor raportate de cheaguri de sânge neobișnuite în zilele de după vaccinare.


Cancelarul Angela Merkel, care are 66 de ani, a declarat că este pregătită să se imunizeze cu vaccinul AstraZeneca.


Până la 1 aprilie, aproximativ 11,6% din populaţia germană a primit cel puţin o doză din unul dintre cele trei vaccinuri autorizate în ţară.


Vaccinul AstraZeneca a fost contestat în mai multe ţări din Europa după apariţia câtorva zeci de cazuri grave de cheaguri de sânge, care au afectat în principal femeile tinere şi de vârstă mijlocie.


Germania a urmat exemplul altor state care au suspendat deja vaccinarea cu acest ser pentru grupele de vârstă mai mici, printre care Suedia, Finlanda, Islanda, Franţa şi Canada.


La solicitarea laboratorului farmaceutic suedezo-britanic, numele vaccinului AstraZeneca-Oxford se schimbă în Vaxzevria, dar vaccinul în sine rămâne neschimbat.


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă