Președintele fugar al Afganistanului își explică decizia: Dacă aş fi rămas, aş fi asistat la vărsare de sânge. Ce spune despre revenirea în țară

2 luni in urmă 22

 captură Facebook Ashraf Ghani. Foto: captură Facebook

Președintele Ashraf Ghani le-a adresat miercuri un mesaj video afganilor în care și-a explicat decizia de a fugi din țară. Refugiat în Emiratele Arabe Unite după preluarea puterii de către talibani, acesta a spus că a plecat pentru a preveni vărsarea de sânge și a negat că a luat cu el sume mari de bani. 

MIERCURI, 18 AUGUST 2021, 23:46

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Este prima declarație publică a președintelui afgan după ce i s-a confirmat prezenţa în Emiratele Arabe Unite.

Mesajul președintelui vine în contextul în care a fost aspru criticat că a părăsit brusc ţara duminică, în timp ce forţele talibane intrau în Kabul.

Citește și: ”Secretarul general al NATO îi ia partea lui Joe Biden - Critici dure la adresa autorităților din Afganistan pentru eșecul în fața talibanilor”

”Dacă aş fi rămas, aş fi asistat la vărsare de sânge în Kabul”, a spus Ghani în mesajul său postat pe Facebook. Acesta a precizat că a plecat din Afganistan la sfatul unor oficiali guvernamentali.

Președintele afgan a mai spus că susţine negocierile între talibanii care au preluat puterea la Kabul şi foşti înalţi responsabili afgani şi că este ”în discuţii pentru a reveni” în ţară.
”Susţin iniţiativa de a negocia cu fostul vicepreşedinte Abdullah Abdullah şi fostul preşedinte Hamid Karzai (predecesorul lui Ghani, n.red.). Urez succes acestui proces!”, a adăugat Ghani, potrivit Agerpres.

Citește și: ”Talibanii, nou anunț despre cum vor conduce țara. Militari afgani, recrutați pentru crearea unei noi forțe naționale”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă