Președintele FRF acuză LPF: „Îi suspectez că îşi doresc un control pe arbitraj pe care să-l tranzacţioneze”

1 lună in urmă 2

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a acuzat, joi, Liga Profesionistă de Fotbal că este împotriva implementării sistemului VAR, cu toate că n-a contribuit cu nici un leu la acest proiect, informează News.ro.

Răzvan Burleanu a declarat că-i suspectează pe cei de la LPF că doresc un control asupra arbitrajului cu care să „ajute” vreun club din Liga 1.
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, după şedinţa Comitetului Executiv al forului, că LPF vrea să îşi asume managementul implementării VAR, deşi nu contribuie financiar la acest proiect.

“Pentru finanţarea VAR-ului încă din 2019 am considerat că este responsabilitatea FRF să facem eforturi financiare, să ne implicăm şi noi şi să finanţăm acest proiect extrem de important pentru Liga 1 şi pentru Cupa României. Ne-am oferit încă din 2019 că vom acoperi cheltuielile pentru pregătirea arbitrilor”, a spus Răzvan Burleanu.

„Discuţiile s-au blocat fiindcă deşi FRF acoperă cheltuielile cu pregătirea arbitrilor în cuantum de aproximativ 500.000 de euro, palavragii de la LPF îşi doresc să-şi asume acest proiect şi au solicitat să-şi asume managementul implementării VAR, deşi LPF nu acoperă niciun leu în acest proiect. Altfel spus, LPF îşi doreşte să conducă arbitrajul românesc pe banii FRF. Îi suspectez chiar că îşi doresc un control pe arbitraj pe care să-l tranzacţioneze în avantajul şi în interesul vreunui club, aşa cum există astăzi suspiciuni că o fac la nivel de comisii jurisdicţional”, a precizat Răzvan Burleanu.

În acestă situație, Burleanu a transmis un mesaj ”ferm” către Ligă: dacă LPF nu va accepta şi nu va recunoaşte autoritatea CCA în implementarea acestui proiect de arbitraj, atunci FRF nu va mai acoperi niciun cost pentru implementarea VAR-ului.

Șeful de la Casa Fotbalului a menţionat că vrea să forţeze mâna LPF să facă reduceri la nivelul salariilor sau să “pălăvrăgească mai puţin” şi să muncească mai mult.

Președintele FRF spune că a „identificat” patru probleme pe care LPF trebuie să le rezolve, dacă dorește ca FRF să cofinanțeze proiectul VAR.

„1. Lipsa transparenţei financiare. Auditul LPF este făcut de către o firmă de garsonieră şi acest lucru se întâmplă în ultimii şapte ani de zile. 2. Lipsa publicării statutului LPF. Aceasta dă naştere suspiciunilor. 3. Conflictul de interese. Reprezentanţi ai LPF se află astăzi în conflict de interese. 4. Lupta împotriva dopingului. LPF trebuie să-şi asume financiar că susţine lupta împotruva dopingului”, a precizat Răzvan Burleanu, care a acuzat LPF că are cheltuieli salariale de aproximativ 2 milioane de euro pe an.

Răzvan Burleanu a menţionat că sistemul VAR va fi implementat în Cupa României, de anul viitor.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă