Președintele CS Dinamo, monument de tristețe după decesul lui Ivan Patzaichin: „Unul dintre repere s-a stins din viață” | EXCLUSIV

1 lună in urmă 47

Multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani. Tragedia s-a produs azi, 5 septembrie 2021.

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, și-a găsit cu greu cuvintele pentru a vorbi la timpul trecut despre un simbol al României și al clubului din „Ștefan cel Mare”.

Ivan Patzaichin s-a retras din activitate în 1984 şi a devenit antrenor  în cadrul Clubului Sportiv Dinamo.

Președintele CS Dinamo, monument de tristețe după decesul lui Ivan Patzaichin: „Unul dintre repere s-a stins din viață”

A fost și antrenor coordonator al lotului naţional olimpic, ca tehnician reușind să obțină peste o sută de medalii.

Patzaichin a ocupat și funcția de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Kaiac – Canoe sau vicepreşedinte al Comitetului Olimpic Român.

„Am primit vestea cu îndurare, de la fiul dumnealui. Știam de ceva timp că suferă de o boală incurabilă. Pentru mine, personal, Ivan a fost, din prima zi în care am fost numit, alături de mine. Mi-a dat sfaturi întotdeauna. Telefonul lui a fost mereu deschis pentru mine. E cel mai titrat sportiv, a fost declarat sportivul secolului 20. Nu am ce să zic eu în cuvinte. Mi-a dat o cale de urmat. Îmi pare foarte rău, ne vedeam destul de des.

De când cu boala, dumnealui a fost mai retras, dar am continuat să ținem legătura prin telefon. Sportul și societatea românească au nevoie de repere, iar Ivan era un astfel de om. Era un reper al bunului simț, al omului educat, al sportivului de performanță. Unul dintre repere s-a stins din viață, iar noi avem datoria să îl facem mândru și să formăm noi astfel de repere”, a declarat Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, pentru ProSport.

Unde va fi depus trupul lui Ivan Patzaichin. Familia a luat deja legătura pentru a îndeplini formalitățile!

Ivan Patzaichin se lupta cu o boală cruntă și de trei luni era internat la Spitalul „Elias”.

The post Președintele CS Dinamo, monument de tristețe după decesul lui Ivan Patzaichin: „Unul dintre repere s-a stins din viață” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă