Presedintele Consiliului Judetean Timis: Nu sunt de acord cu carantinarea fara discernamant a municipiului Timisoara

1 lună in urmă 2

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a declarat ca nu este de acord cu carantinarea municipiului Timisoara si a zonei periurbane, el solicitand "cifrele, datele si previziunile pe baza carora se incearca instituirea carantinei". Nica a solicitat ca, in cazul in care primarul Dominic Fritz forteaza carantina, sa se ia o serie de masuri printre care libertate de deplasare pentru persoanele vaccinate sau care au facut deja boala si alocarea unui numar suplimentar de vaccinrui de catre Ministerul Sanatatii.

"Nu sunt de acord cu carantinarea fara discernamant a municipiului Timisoara si a zonei periurbane. In cadrul discutiilor de astazi cu seful DSU Raed Arafat, cu directorul DSP Timis si cu primarul Timisoarei am solicitat cifrele, datele si previziunile pe baza carora se incearca instituirea carantinei. Pana in momentul de fata nu am primit argumente solide astfel ca decizia mea este impotriva unei carantine formale, lipsite de eficienta", a scris Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

Presedintele Consiliului Judetean Timis atrage atentia ca dincolo de masurile de protectie, Timisoara are nevoie si de vaccinuri.

"Dincolo de respectarea distantarii sociale si a normelor de igiena, Timisoara are nevoie de vaccinuri, de o informare corecta si responsabila a locuitorilor si o abordare care sa vizeze deopotriva sectorul medical, pe cel economic si pe cel al educatiei", a mai scris Nica.

Liderul CJ Timis mai atrage atentia ca ar trebui luate unele masuri, in cazul in care primarul Dominic Fritz va "forta carantina".

"Daca totusi decizia primarului Timisoarei este de a forta carantina, atunci atrag atentia asupra necesitatii adoptarii in paralel a urmatoarelor masuri: libertate de deplasare pentru persoanele vaccinate si pentru cele care au facut deja boala; sprijin financiar compensatoriu de urgenta pentru operatorii economici afectati; alocarea de catre Ministerul Sanatatii a unui numar suplimentar de vaccinuri. In toamna anului trecut, la o rata de infectare comparabila sau chiar mai mica daca luam in considere faptul ca au fost introduse in calcul si focarele, a fost solicitata carantina pentru Timisoara si a fost respinsa. Inchei cu o intrebare retorica: ce s-a schimbat de atunci?", a mai scris Nica pe Facebook.

Vineri, rata de infectare cu COVID-19, la Timisoara, a fost 7,56 cazuri la o mie de locuitori.

CITESTE SI:

Un student s-a aruncat de pe caminul din Bucuresti in care locuia. Negociatorii au incercat trei ore sa-l convinga sa coboareSurse: Un prim raspuns la marea dilema din cazul crimelor de la Onesti. Cum a reusit atacatorul sa ii lege de unul singur pe ostaticiTanarul politist care "a stat de 6" pentru talhari. Sub paza agentului proaspat iesit din scoala, infractorii au jefuit o femeie de 78 de ani de peste 300.000 de euroCand ar putea incepe urmatorul an scolar. Anuntul facut de ministrul EducatieiBatuta si abuzata de iubit cu coada de la matura - drama cantaretei Roxen care va reprezenta Romania la Eurovision cu melodia "Amnesia"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă