Președintele Consiliului European, după ce Putin a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia: „Sprijinul UE pentru Ucraina va rămâne ferm”, în ciuda agresiunilor Moscovei

1 săptămână in urmă 29

Sursa foto: European Council

Sprijinul Uniunii Europene pentru Kiev va rămâne ferm în fața agresiunii rusești, a declarat miercuri președintele Consiliului care reprezintă cele 27 de state membre ale blocului comunitar, după ce președintele rus Vladimir Putin a escaladat războiul din Ucraina, relatează Reuters.

Președintele Charles Michel a scris pe Twitter de la reuniunile Adunării Generale a ONU (UNGA) de la New York din această săptămână: „Kremlinul anunță mobilizarea… în timp ce la AGONU țările lucrează pentru cooperare, securitate și prosperitate”.

„În acest război, există un singur agresor, Rusia, și o singură țară agresată, Ucraina”, a spus el. „Sprijinul UE pentru Ucraina va rămâne ferm”.

Tweetul său a venit după ce Putin a ordonat prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial și a susținut un plan de anexare a unor zone întinse din Ucraina, avertizând Occidentul că nu blufează atunci când a spus că ar fi gata să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă