Preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo va demisiona în urma presiunilor publice / Yoshiro Mori, criticat pentru remarci sexiste: Femeile vorbesc prea mult

2 săptămâni in urmă 11

Preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo urmează să demisioneze după ce a fost criticat pentru că a făcut observații „inadecvate” despre femei, transmite BBC.

Yoshiro Mori, în vârstă de 83 de ani, a fost citat spunând că femeile vorbesc prea mult și că întâlnirile cu mulți directori de sex feminin din Consiliul de administrație „ar dura mult timp”.

Comentariile au declanșat o furtună de protest, iar Yoshiro Mori și-a cerut imediat scuze, dar a spus că nu va demisiona.

Însă presiunile publice pentru a demisiona au crescut constant.

Compania Toyota, unul dintre cei mai mari sponsori olimpici, a criticat comentariile lui Yoshiro Mori.

Mai multe femei parlamentare au organizat marți un protest, iar, potrivit presei locale, aproape 400 de persoane și-au retras cererile de a fi voluntari la Jocurile olimpice, programate pentru sfârșitul acestui an.

Yoshiro Mori, care a fost prim-ministru al Japoniei, este așteptat să demisioneze oficial vineri, la o ședință specială a Comitetului.

Sursa foto: Captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă