Presedintele Colegiului Medicilor, despre vaccinul AstraZeneca: Este normal sa existe mai multe reactii adverse. Nu este foarte corect sa stigmatizam acest produs

1 lună in urmă 5

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Daniel Coriu, sustine ca aparitia reactiilor adverse mai frecvente dupa vaccinul AstraZeneca, decat dupa vaccinurile bazate pe ARN Mesager, este normala.

Coriu, care este medic hematolog, a explicat ca afectiunile trombo-embolice reprezinta principala cauza de mortalitate in lume.

"Nu este foarte corect sa stigmatizam acest produs. Este normal sa existe mai multe reactii adverse, este absolut normal pentru ca vorbim de o particula virala. Daca in celelalte preparate vorbeam de un ARM Mesager, de o molecula de ARN unde riscurile unei toxicitati, unui efect advers erau foarte mici, aici vorbim de o particula virala care este injectata si e normal sa existe mai multe efecte adverse.

Dar legat de aceste complicatii trombo-embolice - si acesta este domeniul meu de expertiza - vorbim de cateva zeci in toata lumea, pana in 50, intr-adevar, unele destul de grave, dar trebuie sa reamintim un lucru: accidentele trombo-embolice reprezinta prima cauza de mortalitate in lume si de morbiditate. La 100.000 de locuitori, in fiecare an avem in jur de 1.400-1.500 de astfel de evenimente trombo-embolice", a afirmat Daniel Coriu, vineri seara, la Digi 24.

El s-a aratat convins ca autoritatile din tarile care au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca au avut "argumente puternice legate de reglementari interne", dar ca acest lucru nu trebuie sa puna in discutie eficienta vaccinului.

Citeste si:

Cine este Ion Radoi, seful sindicatului care a creat haos in Bucuresti dupa o greva spontana la metrouA murit Cornelia Catanga. Era internata in spital, cu COVID-19Haos in localitatile aflate in scenariu rosu dupa ce Citu a anuntat ca se amana noile restrictii. Primar: "Nici nu stiu cum sa procedez"DOCUMENTE Acestea sunt modelele de adeverinta si declaratie necesare dupa intrarea in vigoare a noilor masuri anti-pandemieCine i-a luat locul Anei Maria Brinza in patul conjugal, cand a fost plecata in Kazahstan
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă