Președintele CNCAV: „La masca de protecție se va renunța ultima”

1 lună in urmă 15


Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat cât de multe persoane trebuie imunizate înainte să putem renunța la mască și a explicat de ce această măsură de protecție va fi ultima la care se va renunța.


Valeriu Gheorghiță a accentuat, în timpul conferinței de presă de marți, că acoperirea gurii și a nasului este de o măsură de protecție personală utilă în fiecare sezon rece, când sunt viroze și gripe, nu doar împotriva coronavirusului, scrie Digi24.


Medicul militar a spus că nu e cazul să ne grăbim se renunțăm la mască, din contră.


„Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică, după ce avem peste 10.000.000 de persoane vaccinate. Iar când o să avem peste 5.000.000 de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”, a spus Valeriu Gheorghiță, întrebat despre momentul la care se va renunța la masca de protecție.


Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie.

Valeriu Gheorghiță:

„Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de aici înainte, în fiecare sezon rece, când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă. Trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru”, a conchis președintele CNCAV.


Foto: Dumitru Angelescu


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă