Preşedintele Centrului Naţional al Cinematografiei din Franţa, sub control judiciar, după ce finul său l-a acuzat de tentativă de viol

2 săptămâni in urmă 11


Dominique Boutonnat, preşedintele Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa, a fost inculpat joi pentru agresiune sexuală şi tentativă de viol. El a fost plasat sub control judiciar, după ce finul său l-a denunțat, relatează AFP, citată de Agerpres.


Finul său în vârstă de 22 de ani a fost cel care a depus plângerea pe 7 octombrie, în legătură cu fapte care datează din august 2020, în timpul unei vacanţe în Grecia, a declarat parchetul din Nanterre, în apropiere de Paris.


Dominique Boutonnat a fost plasat sub control judiciar cu interdicţia de a contacta victima şi de a merge la casa părinţilor acesteia.


"Este o etapă necesară pentru prezentarea adevărului şi reconstrucţia personală a clientului meu", a declarat pentru AFP Caroline Toby, avocata reclamantului, adăugând că un "naş este ca un tată, indiferent de vârstă. Rolul său este de a proteja. Dominique Boutonnat era o figură paternă".


Boutonnat, în vârstă de 51 de ani, a preluat preşedinţia CNC în iulie 2019 şi, în calitate de producător şi administrator de fonduri - după cum a precizat la acea vreme centrul - a contribuit la crearea şi dezvoltarea a aproape 250 de proiecte cinematografice şi audiovizuale în ţară.


Printre acestea se numără şi filmul "Intouchables", regizat de Olivier Nakache şi Eric Toledano în 2011, "Le Passé" (2013), al regizorului iranian Asghar Farhadi, sau "L'Arnacoeur" (2010), de Pascal Chaumeil, avându-i ca protagonişti pe Vanessa Paradis şi Romain Duris.


Foto: ProfimediaCiteşte Articolul Întreg pe Sursă