Președintele Cehiei, vindecat de COVID, pledează pentru vaccinarea obligatorie. Care sunt argumentele lui Milos Zeman

3 săptămâni in urmă 40

Milos Zeman, preşedintele Cehiei, s-a pronunţat în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, în discursul său tradiţional de Crăciun. Zeman, care a fost la rândul lui bolnav de COVID, a explicat că iniţial a fost sceptic faţă de această idee, dar şi-a schimbat părerea după noile valuri de infectare.

Argumentul final a fost Austria, care a decretat obligativitatea vaccinării din februarie 2022, a mai spus președintele ceh.

„Sunt convins că acesta este cel mai uşor mod de a suprima pandemia. Avem deja vaccinarea obligatorie împotriva unei întregi game de alte boli”, a spus Milos Zeman în discursul difuzat live, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

El a comentat şi alte subiecte, criticându-i, cum a mai făcut în trecut, pe militanţii pentru mediu pentru ceea ce a calificat drept transformarea unor ”obiective ecologice rezonabile într-un fel de religie”.

Milos Zeman a fost bolnav de COVID luna trecută, iar imaginile cu el asistând dintr-o „cușcă” de plexiglas la depunerea jurământului de către noul premier Petr Fiala au făcut înconjurul lumii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă