Președintele Braziliei, interzis pe stadion pentru că nu e vaccinat. Incredibil ce a urmat

1 săptămână in urmă 14

În weekend-ul care a trecut în Brazilia a avut loc meciul de fotbal dintre Santos și Gremio. Președintele Jair Bolsonaro, pasionat de fotbal, a vrut să meargă pe stadion. Era prima apariție a lui Jair Bolsonaro de la începutul pandemiei COVID-19. Dar clubul a insistat că va permite doar intrarea persoanelor vaccinate sau a celor care au avut un test PCR negativ. Așa că președintele brazilian a trebuit să se conformeze acestei decizii.

Brazilia trece peste 600.000 de decese prin COVID-19. Vaccinurile oferă speranța că cel mai rău s-a sfârșit

Brazilia a devenit a doua țară din lume care a trecut de 600.000 de morți cu COVID-19 vineri. Este una din cele mai întunecate perioade pentru un guvern care a fost aspru criticat pentru că a gestionat greșit focarul.

Președintele Jair Bolsonaro a atras furia experților în sănătate pentru eșecul său de a pune în aplicare măsuri de combatere a pandemiei. El s-a arătat împotriva blocajelor, și-a arătat scepticismul cu privire la vaccinuri. În același timp refuză în mod regulat să poarte o mască în public.

Dar, în ciuda bilanțului  tragic de vineri, există acum semne că infecțiile din Brazilia sunt în cele din urmă în scădere. Brazilia accelerează deja vaccinările după un început lent.

Peste 70% dintre brazilieni au primit o primă doză, comparativ cu 65% în Statele Unite, care au depășit 600.000 de decese în iunie.

Președintele Braziliei Jair Bolsonaro interzis pe stadion

În weekend-ul care a trecut în Brazilia a avut loc meciul de fotbal între Santos și Gremio. Președintele Jair Bolsonaro a vrut să meargă pe stadion. Era prima apariție a lui Jair Bolsonaro de la începutul pandemiei COVID-19.

Dar clubul a insistat că va permite doar intrarea persoanelor vaccinate. Accesul le era permis și celor care au avut un test PCR negativ. Așa că președintele brazilian a trebuit să se conformeze acestei decizii.

Jair Bolsonaro a declarat duminică că nu i s-a  permis să participe la meci. La incidentul de duminică acesta a susținut că are anticorpi pentru că a contractat deja COVID-19.

„Am vrut să mă uit la meciul lui Santos acum și mi-au spus că trebuie să fii vaccinat. De ce? Pentru ce îmi faceți asta? Eu am mai mulți anticorpi decât cei care s-au vaccinat.

Să te vaccinezi e o decizie personală. Soția mea s-a vaccinat în SUA, dar eu nu am făcut-o”, a spus Bolsonaro într-un videoclip, conform angeției Reuters.

Jair Bolsonaro, care a refuzat să se vaccineze, i-a încurajat pe alții să-i urmeze exemplul. Nu era clar dacă Bolsonaro, un fan al fotbalului, care a petrecut weekendul lângă Santos, a încercat să meargă la joc.

Nici dacă plângerea sa a fost una generală cu privire la necesitatea a ceea ce el a numit „pașapoarte de vaccin”.

Un purtător de cuvânt al clubului Santos a declarat că nu a fost abordat de echipa președintelui și că toți fanii trebuie să respecte reglementările sanitare ale țării.

The post Președintele Braziliei, interzis pe stadion pentru că nu e vaccinat. Incredibil ce a urmat appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă