Președintele Braziliei critică graba în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19: „Pandemia a ajuns la final”

2 luni in urmă 24


Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat sâmbătă că „graba” manifestată în jurul vaccinării populaţiei împotriva noului coronavirus nu este justificată și că pandemia a ajuns la final, relatează AFP, citată de Agerpres.


„Pandemia a ajuns la final. Cifrele o demonstrează. Avem în prezent o mică creştere, care înseamnă un mic salt”, a declarat preşedintele brazilian într-un interviu acordat fiului său, deputatul Eduardo Bolsonaro, difuzat pe YouTube.


„Însă graba pentru vaccinare nu se justifică, pentru că este un amestec în viaţa oamenilor”, a spus Jair Bolsonaro.


Preşedintele de extremă-dreapta şi-a exprimat de multe ori îndoieli legate de vaccinuri, evocând posibilele efecte secundare, la fel cum de multe ori s-a opus măsurilor de izolare decretate de guvernele statelor braziliene, pe care le-a considerat nefaste pentru economie.


În vârstă de 65 de ani, președintele brazilian mai declarase că nu se va vaccina împotriva coronavirusului și a lansat un atac vehement la adresa concernului farmaceutic Pfizer, referitor la reacțiile adverse care pot apărea după inocularea serului.


Brazilia este, după SUA, a doua ţară cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus şi se confruntă din noiembrie cu o creştere a numărului de cazuri şi de decese.


În ultimele 24 de ore, Brazilia a înregistrat 50.177 de noi cazuri şi 706 decese de COVID-19.


De la declanşarea pandemiei, ţara a înregistrat în total 7,2 milioane de cazuri şi 186.356 de decese asociate noului coronavirus, potrivit unui bilanţ al autorităţilor braziliene.


Foto: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă