Președintele brazilian, Jair Bolsonaro, anunță că va fi externat

2 săptămâni in urmă 11

Jair Bolsonaro, în vârstă de 66 de ani, a anunțat miercuri, 5 ianuarie, că medicii i-au permis să părăsească spitalul din Sao Paulo, unde a fost internat luni din cauza unei ocluzii intestinale, relatează AFP, potrivit News.ro.

”Autorizare de externare acum”, a scris președintele Braziliei printr-un mesaj publicat pe Twitter, unde a postat o fotografie alături de patru cadre medicale.

Jair Bolsonaro nu a precizat însă dacă externarea sa a avut loc.

– Alta agora.
– Obrigado a todos.
– Tudo posso NAQUELE QUE ME FORTALECE. pic.twitter.com/UwSZelbBh3

— Jair M. Bolsonaro (@jairbolsonaro) January 5, 2022

Președintele brazilian a fost internat luni în spitalul Vila Nova Star, din cauza unor dureri abdominale. Medicii au suspectat că ar fi vorba despre o ocluzie intestinală, o afecțiune din cauza căreia Bolsonaro a mai fost internat și în luna iulie. De asemenea, primele informații indicau că președintele ar putea fi supus unei intervenții chirurgicale.

Reprezentanții unității medicale au anunțat pe 4 ianuarie că „starea subocluzivă intestinală” a preşedintelui Braziliei, adică o obstrucţie parţială a tranzitului intestinal, s-a rezolvat şi astfel „o intervenţie chirurgicală nu mai este necesară”.

De asemenea, medicii au anunțat că Jair Bolsonaro va începe o dietă pe bază de lichide.

Președintele brazilian se confruntă frecvent cu probleme abdominale, care au început după ce a fost victima unui atentat cu un cuțitul în septembrie 2018, în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale. De atunci el a suferit cel puțin patru intervenții chirurgicale la nivelul sistemului digestiv.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă