Președintele Bolsonaro le-a spus brazilienilor „să nu se mai vaite” cu privire la pandemia COVID-19/ Reacția guvernatorului din Sao Paulo: Un tip nebun

2 luni in urmă 3

Președintele Jair Bolsonaro le-a transmis brazilienilor „să nu se mai vaite” în privința Covid-19, într-un discurs în care critica măsurile impuse pentru stoparea pandemiei, notează BBC.

Declarația președintelui vine la o zi după ce Brazilia a înregistrat o creștere record a deceselor în 24 de ore, în timp ce sistemul de sănătate se află în criză iar țara în cea mai grea fază a pandemiei.

Ca răspuns, unele orașe și state și-au impus propriile restricții.

Cu toate acestea, Bolsonaro continuă să minimizeze amenințarea virusului:

„Nu vă mai văitați. Cât timp veți continua să plângeți?”, a spus Bolsonaro la un eveniment. „Cât timp veți mai rămâne în case și veți închide totul? Nimeni nu mai suportă. Regretăm decesele, dar avem nevoie de soluții”, a declarat președintele Braziliei, cunoscut pentru poziția sa împotriva măsurilor restrictive din pandemie.

Guvernatorul din Sao Paulo, Joao Doria, a reacționat dur la comentariile președintelui. Într-o declarație pentru BBC, Doria l-a numit pe președinte „un tip nebun” pentru că atacă „guvernatorii și primarii care vor să cumpere vaccinuri și să ajute țara să pună capăt pandemiei”.

Până în acest moment, Brazilia a înregistrat peste 260.000 de decese din cauza noului coronavirus, al doilea cel mai mare bilanț din lume, după SUA.

Joi, alte 1699 de decese au fost înregistrate, o ușoară scădere față de miercuri – 1910. De asemenea, au fost raportate alte 75.102 cazuri în 24 de ore.

Explozia cazurilor din Brazilia a fost atribuită răspândirii unei variante extrem de contagioase a virusului, despre care se crede că își are originea în orașul amazonian Manaus.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă