Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, despre cazul Foișor: „Evacuarea lor forțată a fost făcută cu încălcarea tuturor normelor de externare”

1 lună in urmă 21


Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, a declarat, luni, că externarea pacienților de la Spitalului Foișor din București s-a făcut cu „încălcarea tuturor normelor de externare”.„În primul rând externarea pacienților, evacuarea lor forțată a fost făcută cu încălcarea tuturor normelor de externare. În primul rând documentul și avem acest document a venit la ora 16.10. Până la ora 16.10 medicii, registratorii medicali care trebuie să facă formalitățile informatice, ei erau plecați în weekend pentru că cu o zi înainte, managerul a  fost anunțat că trebuie să organizeze, a primit aprobarea de spital de urgență ortopedică. Ei se pregăteau să facă pe de o parte spital de urgență ortopedice, pe de altă parte se pregăteau să facă și pacienți ortopedici, dar pozitiv covid. Ei au mai tratat pacienți covid, nu este prima oară”, a declarat Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, luni, în fața jurnaliștilor aflați în fața Spitalului Foișor.


Acesta a vorbit și despre modul în care au fost făcute procedurile de externare.


„Nu poți să spui că managerul a oprit externarea pacienților pentru că documentul a  venit la 16.10, pe fondul organizării spitalului de urgență și organizării pe corpul B al spitalului, a circuitului de Covid. Au fost aduși de acasă, unii din provincie, registratorii, au fost aduși de acasă medicii curanți. Cine poate să facă externarea femeia de serviciu? Până au venit oamenii de acasă, unii registratori au venit la 17.00 sau 19.00 și au început să facă procedurile de externare, dar au fost de durată, după au fost chemate familiile, au venit familii de la 170 sau peste 200 de kilometri de București”, a mai transmis acesta.


Vasile Barbu a mai precizat  că a discutat cu familiile unor pacienți externați de la Foișor și că acestea sunt indignate.


„Medicii plângeau când externau pacienți pentru că își dădeau seama că oamenii erau chinuiți, derutați nu știau de unde să-și ia medicamente pentru a doua zi, unde să se panseze. Aveau tuburi de dren, erau persoane în vârstă cu probleme”, a mai explicat Vasile Barbu.


Pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați, vineri, pe tărgi și în cărucioare. Unitatea medicală trebuia eliberată până sâmbătă. La Foișor erau internate în jur de 90 de persoane.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă