Președintele Asociației Învățătorilor, despre redeschiderea școlilor din 8 februarie la Adriana Nedelea LA FIX: ”Se va ține cont de recuperarea lecțiilor”

1 lună in urmă 22


Președintele Asociației Învățătorilor din România, Viorel Dolha, a vorbit în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX cum au primit elevii și cadrele didactice anunțul autorităților de revenire la școală a tuturor elevilor din clasele pregătitoare și I-IV, din semestrul al doilea, care începe în 8 februarie.Principalele declarații ale lui Viorel Dolha:


Dacă cadrele didactice vor să se vaccineze în etapa a doua, care a început astăzi


Sunt puțin dezamăgit de lipsa de informare a multor colegi, dar sunt sigur că vor vedea până la urmă că e ceva normal și vor vrea să se vaccineze.
Neîncrederea e rezultatul știrilor false. Nu se poate să nu avem încredere în medicină și în administrație.
Școala trebuie să dea copiilor respectul față de știință, iar unii profesori postează și scriu lucruri care sunt chiar comice, încât sunt tare dezamăgit.
Le transmit profesorilor să nu ne facem de râs, să nu transmitem copiilor neîncrederea. E reușita unei planete întregi obținerea vaccinului.
Pun pariu că 90% dintre profesori se vor vaccina. E sigur asta, în funcție de câte doze de vaccin vom primi.
În preuniversitar 50% dintre profesori vor să se vaccineze, potrivit informațiilor din inspectorat.Eu am vrut să mă programez azi noapte la 3, dar s-ar putea să ne programeze direcțiunea școlii

Despre condițiile din școala online


Școala online e un sugorat din punct de vedere tehnic.
Nu toți copiii au condiții perfecte pentru online. La unul se aude prost, altuia nu-i merge camera sau poate fi zgomot.
Nicio evaluare nu poate fi serioasă cu părinții lângă copii

Cum au primit profesorii și elevii vestea reluare cursurilor în școli


Copiii abia așteaptă să socializeze să se vadă, rolul școlii este și ce se întâmplă între ei
Toată lumea va ține cont de nevoia de a recupera lecțiile cu copiii mici. Va trebui să alocăm ore și timp în funcție de clasă.
Marea majoritate a colegilor mei jugilează să ajungă la școală pentru că vrem să învățăm temeinic.
În prima lecția pe 8 februarie, la școală vom vorbi de regulile necesare pentru a nu ne îmbolnăvi și vom avea nevoie și de o evaluare pentru a vedea cum stăm.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că majoritatea școlilor se vor redeschide din data de 8 februarie.


Ulterior, ministrul Educației a explicat că în scenariul verde vor merg la școală toți elevii, în scenariul galben vor continua orele față în față copiii de grădiniță, cei din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a, iar în scenariul roșu rămân deschise doar grădinițele și clasele I-IV.


Emisiunea Adriana Nedelea LA FIX poate fi urmărită de la ora 11.00 și de la ora 13.00, pe site-ul Libertatea și pe pagina de Facebook.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă