Preşedintele Argentinei, inculpat pentru că a încălcat restricţiile din lockdown ca să găzduiască o petrecere

2 luni in urmă 39

Procurorii argentinieni l-au inculpat pe preşedintele Alberto Fernandez, după ce a încălcat carantina obligatorie anul trecut, când a găzduit o petrecere împreună cu partenera sa, relatează presa locală, citată de Reuters, informează Agerpres.

În cursul zilei de joi, Alberto Fernandez a participat la o audiere în acest dosar şi s-a oferit să plătească o amendă pentru soluţionarea cazului.

Procurorii argentinieni au fost citați în publicațiile Dailies Clarin şi La Nacion despre cazul președintelui argentinian, însă nu au confirmat informația și pentru Reuters.

Cazul împotriva lui Fernandez a ținut prima pagină a publicațiilor în ultimele săptămâni, în condiţiile în care Argentina a impus un lockdown mai strict decât majoritatea ţărilor pentru combaterea pandemiei.

În iulie anul trecut, Fernandez însuşi a interzis toate reuniunile sociale, ceea ce nu l-a împiedicat să găzduiască una de ziua partenerei sale, Fabiola Yanez.

Parlamentarii de opoziţiei au încercat chiar să declanşeze un proces politic împotriva lui Fernandez din cauza petrecerii în cauză, deşi au şanse mici de reuşită din cauză că majoritatea parlamentarilor sunt aliniaţi cu partidul de guvernământ.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă